Kimtech har överraskat oss med snabbare hjälp än vi kunnat drömma om

När TOVAB fick nya ägare var de noga med att välja sin egen väg för fortsatt utveckling av företagets vattenskärning. Efter en scanning av marknaden föll valet ändå på Kimtech, som även levererat redan befintlig utrustning. Sedan dess har samarbetet fortsatt. – Helheten har fungerat så väldigt bra. Kimtech har en oerhört hög servicenivå och den har vi uppskattat mest av allt, säger Marcus Hammarstedt, vd och delägare.

TOVAB utför vattenskärningsuppdrag sedan 20 år tillbaka, och har dessutom omfattande lagerhållning av titan, rostfritt, Hardox-plåt och aluminium från internationellt välrenommerade tillverkare. Snabba leveranser med högsta precision är deras signum.

Sedan 2004 driver Marcus och Ulrika Hammarstedt företaget som är belaget i Fränsta, mitt i Sverige. Därifrån levererar de till kunder i hela Europa. Relationen med Kimtech inleddes ganska snabbt efter övertagandet när en ny vattenskärningsmaskin skulle köpas in.

– De tidigare ägarna hade köpt utrustning från Kimtech, men som nya i branschen ville vi givetvis kolla läget själva. Vi tog in offerter från flera tillverkare och fastnade ändå för Kimtech. Då var det främst priset som stack ut – och närheten som det innebär med en svensk leverantör, berättar Marcus Hammarstedt.

Levererar med flexibilitet och stort kunnande

Efter en första lyckad leverans har det under åren blivit fler investeringar i utrustning från Kimtech. I dag har TOVAB totalt fem skärmaskiner med olika dimensioner.

– Det som har gjort att vi valt Kimtech även i senare inköp är just att helheten fungerat så väldigt bra. De har en oerhört hög servicenivå och den har vi uppskattat mest av allt. Sen upplever vi en ärlighet i relationen, vilket är väldigt viktigt för oss. Vi kan vara rakt på sak med varandra, säger Marcus Hammarstedt.

Möjligheten till anpassningar och noggrant testade teknik är också av största betydelse för TOVAB.

– Vi har ju specat våra skärmaskiner på ett visst sätt och alltid fått dem precis som vi vill ha dem. Det är en stor fördel med Kimtech, att de har flexibiliteten och kunnandet som gör det möjligt för dem att erbjuda exakt det vi efterfrågar. Har de inte en färdig lösning så tar de fram en, säger Marcus Hammarstedt.

Kvalitet som klarar trycket

TOVAB utför vattenskärningsuppdrag med tryck på upp till 6 000 bar, en påfrestning som ställer extremt höga krav på utrustningen.

– Baserat på erfarenhet vet vi att tekniken för 6 000 bars tryck från Kimtech fungerar och det är en trygghet, säger Marcus Hammarstedt.

Att maskinerna går hela tiden, utan längre stopp, är bland det allra viktigaste för TOVAB. Snabb support och hjälp på plats vid behov är därför avgörande för att klara leveranserna och förvalta förtroendet från både kunder och partners, vilket är av högsta prioritet för TOVAB.

– Snabb support är kanske Kimtechs allra största styrka. På servicesidan har de överraskat oss med snabbare hjälp än vi kunnat drömma om ibland. De kan ha varit på plats samma dag eller dagen efter även om vi har ett avstånd mellan varandra på fyra, fem timmar med bil. Den typen av service är mer eller mindre ovärderlig, säger Marcus Hammarstedt.